Switch to your country?

Onze hoge eisen

Profielen die aangenaam te dragen zijn

Het profiel is de dwarsdoorsnee van een ring. Deze kan recht zijn, licht of sterk gewelfd of met een naar binnen getrokken profiel, of een combinatie van dit alles.

Belangrijk voor het draaggevoel van een ring is dat de binnen- en de buitenkant en de zijkanten perfect in elkaar vloeien.

Dit is een wiskundig gegeven en onze gediplomeerde ontwerpers zijn met dit ingewikkelde thema bezig om uiteindelijk de absoluut harmonische en zelfs ook buitengewone vormen te vinden, die bij het dagelijks dragen comfortabel aanvoelen.

Wij raden u aan om de verschillende profielen in diverse breedtes te gaan aanvoelen bij onze acredo partners.

Onze legeringen

Vickers hardheid

Omdat ringen in de loop van het leven tamelijk onderhevig zijn aan slijtage worden ze bij ons met een speciaal procedure behandeld om de hardheid te verhogen.

De hardheid van de ringscheen wordt gemeten met een test die sinds 1925 werd ontwikkeld bij Vickers vliegtuigbouw, en wordt daarom in Vickers hardheid (HV) aangegeven. De meting wordt doorgevoerd met een drukpunt belasting.

De hardheid is gewoonlijk bij eenkleurige ringen iets hoger dan bij meerkleurige en ligt bij acredo legeringen tussen 180 en 270 HV. Dit ligt ver boven de doorsnee hardheid.

Dat wil voor u zeggen dat uw ringen meer weerstand bieden tegen de slijtage van het dagelijks dragen. Geheel uitsluiten kunnen wij echter draagsporen of krassen niet, al naargelang het werk van uw handen.

De betovering van diamanten

Made in Germany en met liefde

Gedurende het “making of” gaat een sieraad door vele bedreven handen. Iedere stap wordt gedaan door vakmensen, te beginnen bij de gieterij, dan het afdraaien van de ringen, het werk van goudsmeden en zetters en tot slot het afwerken en polijsten.

In het jaar 1767 werd de sieraden industrie in Pforzheim opgericht door de Markgraaf van Baden. Sinds die tijd is Pforzheim de stad voor de specialisten in het maken van sieraden en uurwerken. Mede door de scholen hiervoor, Goldschmiede- und Uhrmacherschule, vinden wij hier vakbekwame specialisten wat betreft techniek en design, die met veel enthousiasme en liefde voor het product aan het werk zijn.


Door de combinatie van handwerk en techniek zijn wij in staat door effectiefve werkprocessen de daardoor ontstane aantrekkelijke prijzen aan u door te geven.


Made in Germany wil zeggen voor acredo: betrouwbaarheid en hoogwaardig design.

Elegant en exclusief

Toegewijd aan duurzaamheid

egf Manufaktur en acredo leggen de nadruk op compromisloze kwaliteit en zijn toegewijd aan duurzaamheid. egf Manufaktur is lid van de RJC sinds 2017. Bovendien voldoet het aan de RJC Chain of Custody standaard - een niet-verplichtende standaard voor leden.

Verzeker u ervan dat uw toekomst samen begint met een goed en gerust gevoel.

RJC Zertifikat

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring