Switch to your country?

Liefde telt altijd. Laat ons u adviseren en geniet van onze service. Meer details vindt u HIER.

Het maken van uw trouwringen

Gouden handwerk samen met morderne techniek

De legering

Het smelten van de legering staat in het begin voor iedere trouwring.

De acredo productie werkt met het principe: Best Class. Meer dan 30 edelmetalen worden bij ons gesmolten en gelegeerd.

De gieterij is een bijzondere werkplaats. Met grote hitte worden hier de bestanddelen van een legering samengesmolten. Onze medewerkers in de gieterij zijn niet alleen met enthousiasme bij hun werk, maar zijn ook innovatief.

Bij acredo loopt het palet van legeringen van goud tot palladium en platina. De nieuwste uitvinding is het waardevolle PlatinaGoud.

De goudlegeringen kunnen geel, wit, grijs, rose, rood en groen van kleur zijn. Sommige zijn door ons gepatenteerd.

Van legering tot ruwe ring

Uit het kokend hete vloeibare metaal wordt eerst een staaf gegoten.

Deze staaf wordt door meervoudig walsen bewerkt. Daardoor krijgt het metaal een bijzonder vaste, dichte structuur. Dat is een eerste vereiste bij het maken van trouwringen.

Zodra de vereiste afmetingen van het metaal bereikt zijn worden met grote kracht de ruwe ringen uitgeponst. Dit is het beste grondmateriaal voor de toekomstige trouwringen, want daardoor is later geen soldeernaad nodig. Dan gaat het proces verder, afwisselend tussen hand- en machinewerk.

Wij passen nog een speciaal procedure toe om de ruwe ring te harden. Daardoor bereiken wij een buitengewone Vickers hardheid (HV).

"De persoonlijke creativiteit van onze opdrachtgevers sleept ons in de productie elke dag weer mee. Wij zijn ervan overtuigd dat de liefde tot ons product voelbaar wordt bij het dragen."

De ring krijgt zijn vorm

Door de volgende productiestappen krijgt de ruwe ring zijn latere vorm, profiel en maat.


Het afdraaien kan met de hand gebeuren of per allernieuwste CNC draaibank. De gegevens van uw configuratie sturen het afdraaien van het edelmetaal. Daardoor krijgt de ring zijn vorm, breedte en hoogte. De overgebleven delen goud worden weer gesmolten.

Na iedere stap wordt de ring door het kritisch oog van onze specialisten gecontroleerd.

Heeft u b.v. een voeg gekozen voor uw ontwerp, dan wordt deze voeg met behulp van diamantsnijders in de ring gesneden. Hoogste precisie en concentratie zijn hierbij vereist.

De stenen worden gezet

Fijngevoel en een rustige hand zijn eerste vereiste voor een juwelenzetter, die de diamanten in de daarvoor bestemde zetting plaatst.

Bij acredo heeft u de keus tussen veel verschillende soorten zetwerk en stenen.
Briljanten, prinses- of baguetteslijpsel of hartvormige stenen, ze moeten allemaal stevig gezet worden, en dat niet alleen, ze moeten ook een perfect harmonieus geheel vormen met de ringscheen.

Een aangedreven steen wordt meestal in een daarvoor geboord gaatje in de ringscheen geplaatst. Het metaal rondom wordt dan aangedreven.

Bij een versneden zetting wordt de steen door 4 bolletjes uit metaal vastgehouden. Deze bolletjes worden uit het omgevende metaal gesneden. Deze zetting is rechthoekig en net zo goed geschikt voor enkele stenen als voor briljantkransen.

Een geliefde manier van zetten is de kanaalzetting. Daarvoor wordt eerst een doorlopend kanaal in de ring gefreest en in aansluiting worden de stenen hierin geschoven, zonder tussenruimtes. Ze worden dus alleen boven en beneden gefixeerd, er ontstaat een zwevend effect.

Glanzend of mat

Ringen krijgen hun prachtige glans door polijsten. Dit is een heel secuur werkje.

De geoefende ogen en handen van onze vakbekwame medewerksters zijn stukken beter dan welke machine ook. Polijsten is handwerk.

Er moet gelet worden op reeds bestaande oppervlaktebewerkingen, zoals b.v. matteringen.

De oppervlaktebewerking maakt deel uit van het ontwerp.

De klassieke ring is glanzend gepolijst. Neemt u zandgestraalde of anders gematteerde oppervlaktes, oogt het model strakker en moderner.

Dwarsmat, ijsmat, gehamerd, deze structuren staan ter beschikking voor een opvallend model.

Persoonlijke gravures

Door een gravure wordt ieder sieraad absoluut uniek. Acredo met zijn moderne lasertechniek maakt alles mogelijk: de klassieker met naam en datum of een vrije tekening.

Onze specialisten zetten uw ontwerp om. Nadat de ringen in onze fabriek gemaakt zijn, worden uw ontwerpen omgezet in de realiteit.

Iedere gravure is precisiewerk. De ring moet heel nauwkeurig in de juiste positie worden geplaatst voordat de laser kan beginnen. Concentratie en vaardigheid zijn eerste vereiste.

Kwaliteitscontrole

Iedere steen wordt op kwaliteit gecontroleerd bij het binnenkomen in ons bedrijf. Net zo wordt het sieraad bij het verlaten van ons bedrijf gecontroleerd.

Ieder detail - hoogte - breedte - indeling - profiel - oppervlakte - stenen en gravure wordt onder de microscoop bekeken.

Ieder sieraad heeft vele vakkundige handen doorlopen tijdens het “making of”. Met veel liefde en vakkennis en groot enthousiasme ontstaan uw sieraden in de egf Manufaktur in Pforzheim, Duitsland.

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring