Switch to your country?

Het maken van uw trouwringen

Gouden handwerk samen met morderne techniek

De legering

Van legering tot ruwe ring

Uit het kokend hete vloeibare metaal wordt eerst een staaf gegoten.

Deze staaf wordt door meervoudig walsen bewerkt. Daardoor krijgt het metaal een bijzonder vaste, dichte structuur. Dat is een eerste vereiste bij het maken van trouwringen.

Zodra de vereiste afmetingen van het metaal bereikt zijn worden met grote kracht de ruwe ringen uitgeponst. Dit is het beste grondmateriaal voor de toekomstige trouwringen, want daardoor is later geen soldeernaad nodig. Dan gaat het proces verder, afwisselend tussen hand- en machinewerk.

Wij passen nog een speciaal procedure toe om de ruwe ring te harden. Daardoor bereiken wij een buitengewone Vickers hardheid (HV).

"De persoonlijke creativiteit van onze opdrachtgevers sleept ons in de productie elke dag weer mee. Wij zijn ervan overtuigd dat de liefde tot ons product voelbaar wordt bij het dragen."

De ring krijgt zijn vorm

De stenen worden gezet

Fijngevoel en een rustige hand zijn eerste vereiste voor een juwelenzetter, die de diamanten in de daarvoor bestemde zetting plaatst.

Bij acredo heeft u de keus tussen veel verschillende soorten zetwerk en stenen.
Briljanten, prinses- of baguetteslijpsel of hartvormige stenen, ze moeten allemaal stevig gezet worden, en dat niet alleen, ze moeten ook een perfect harmonieus geheel vormen met de ringscheen.

Een aangedreven steen wordt meestal in een daarvoor geboord gaatje in de ringscheen geplaatst. Het metaal rondom wordt dan aangedreven.

Bij een versneden zetting wordt de steen door 4 bolletjes uit metaal vastgehouden. Deze bolletjes worden uit het omgevende metaal gesneden. Deze zetting is rechthoekig en net zo goed geschikt voor enkele stenen als voor briljantkransen.

Een geliefde manier van zetten is de kanaalzetting. Daarvoor wordt eerst een doorlopend kanaal in de ring gefreest en in aansluiting worden de stenen hierin geschoven, zonder tussenruimtes. Ze worden dus alleen boven en beneden gefixeerd, er ontstaat een zwevend effect.

Glanzend of mat

Persoonlijke gravures

Door een gravure wordt ieder sieraad absoluut uniek. Acredo met zijn moderne lasertechniek maakt alles mogelijk: de klassieker met naam en datum of een vrije tekening.

Onze specialisten zetten uw ontwerp om. Nadat de ringen in onze fabriek gemaakt zijn, worden uw ontwerpen omgezet in de realiteit.

Iedere gravure is precisiewerk. De ring moet heel nauwkeurig in de juiste positie worden geplaatst voordat de laser kan beginnen. Concentratie en vaardigheid zijn eerste vereiste.

Kwaliteitscontrole

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring