Switch to your country?

Liefde telt altijd. Laat ons u adviseren en geniet van onze service. Meer details vindt u HIER.

Wij houden van diamanten

Meer informatie over de koning van de edelstenen

Excellente kwaliteit

Een enkele lichtstraal is genoeg om het vuur in een diamant te ontsteken. Geboren diep in de aarde is iedere steen uniek.

Het samenspel van de zog. 4C ‐ Cut (slijpsel), Colour (kleur), Clarity (zuiverheid) en Carat (gewicht) bepalen de kwaliteit en daardoor ook de waarde van een diamant.

Bij acredo worden uit principe slechts zeer goede diamantkwaliteiten aangeboden. Vanaf 0,3 ct beschikt iedere steen over een certificaat van een gerenommeerd internationaal instituut. Het slijpsel is altijd excellent en toont Hearts & Arrows.

Internationale top‐certificaten

Niet alle certificaten zijn gelijkwaardig. Voor uw zekerheid hebben wij uitsluitend certificaten van de drie meest vooraanstaande instituten, n.l. GIA, IGI en HRD. Dit zijn onafhankelijke internationale instituten met een uitstekende naam, te danken aan hun strenge maatstaven.

Nadat de tests door meerdere vakmensen zijn doorgevoerd kan de echtheid en de kwaliteit van de diamant schriftelijk worden vastgelegd in certificaat of expertise. Dit is dan een soort diamant‐pas.

De instituten beoordelen volgens internationaal erkende en vastgelegde oogpunten.."

De ontwikkeling van de 4Cs komt van het Gemological Institute of America (GIA), opgericht in 1931. Dit instituut heeft de naam bijzonder neutraal en betrouwbaar te zijn.

IGI, het International Gemological Institute, is sinds 1975 gespecialiseerd op de analyse en certificering van diamanten, edelstenen en sieraden. IGI is over de hele wereld vertegenwoordigd met hotspots voor diamanten, zoals laboratoria en kantoren.

HRD is de afkorting voor Hoge Raad van Diamant. Dit instituut is gevestigd in Antwerpen. Door een dubbele code worden de onderzoekresultaten beveiligd.

In het teken van de liefde ‐ Hearts & Arrows

Diamanten vanaf 0,3 ct. krijgen niet alleen een internationale kwaliteitspas, maar ook Hearts & Arrows.

Dit speciaal briljantslijpsel is te zien met behulp van een speciale loep: als teken van liefde aan de bovenkant van de diamant acht pijlen en aan de onderkant acht harten.

Slechts 1% van alle geslepen stenen hebben deze perfecte afwerking, want hiervoor worden heel speciale hoeken en afmetingen gevergd. Slechts zo kan de absolute symmetrische vorm worden bereikt.

Briljanten met Hearts & Arrows fonkelen meer dan andere slijpsels. Unieke kostbaarheden uit de diepte van de aarde.

Caraat ‐ het gewicht

Caraat geeft het gewicht van een diamant aan. Een caraat weegt 0,2 gram. De naam komt van het zaadje van de Johannesbroodboom, ieder zaadje weegt 0,2 gram.

Sinds 1875 is deze gewichtseenheid over de hele wereld geldig. Hoe hoger het gewicht in caraat, des te hoger is de prijs van de diamant.

Behalve het gewicht spelen nog meer factoren een rol, n.l. het slijpsel, de vorm van de steen en de proporties.

Hoe groot een diamant oogt hangt ook af van de lengte van de vinger en van de zetting. Zettingen, gemaakt van witte edelmetalen zoals witgoud en platina doen de steen groter ogen

Clarity ‐ de zuiverheid

Clarity wil zeggen, de zuiverheid van een diamant. Daardoor kunnen de zeldzame bijzonder zuivere diamanten onderscheiden worden van de stenen met insluitsels.

Deze insluitsels kunnen b.v. cristalline structuren zijn of onzuiverheden. In de diamant kunnen soortgelijke of vreemde materialen ingesloten zijn. Vanzelfsprekend bestaan er ook natuurlijke barstjes of groeifenomenen. De insluitsels worden ingedeeld volgens aantal, grootte, positie en soort. De scala loopt van grove, duidelijk zichtbare insluitsels (I3) tot loepzuiver (FL/IF).

Loepzuivere diamanten tonen geen insluitsels bij een 10‐voudige vergroting met een loep.

Cut ‐ slijpsel

Cut wil zeggen hoe de diamant geslepen is. De schittering van de steen is afhankelijk van het slijpsel, en dus een van de basiscriteria voor de beoordeling van een diamant.

De kwaliteitsindeling van het slijpsel loopt van fair over good en very good tot excellent bij buitengewone schittering en beste proporties en symmetrie. Bij de proporties worden de hoeken en 8 verdere criteria gecontroleerd, bij de symmetrie 18 parameter.

Aangezien voor ons de schittering van de stenen een grote rol speelt, concentreren wij ons bij acredo op zeer goed geslepen tot excellente diamanten.

Verschillende slijpvormen

  • Briljant

  • Prinses

  • Baguette

De bekendste en populairste vorm is het ronde briljantslijpsel met maximaal 58 facetten. Staan deze facetten in de allerbeste verhouding en hoeken tot elkaar, dan zijn die lichtreflexen mogelijk, die de briljant zo fascinerend doet fonkelen.

Verdere populaire vormen van slijpsel zijn het vierkante prinses slijpsel, het rechthoekige baguette slijpsel en het smaragd slijpsel.

Er bestaan hartvormig geslepen diamanten voor romantische mensen. Maar ook het navette‐ of marquise slijpsel zijn interessant.

Gekleurde diamanten

Bij acredo kunt u gekleurde diamanten vinden. Deze stellen u in staat om betoverende ringen en sieraden te ontwerpen. Deze diamanten zijn geen Fancy Diamonds, maar in kleur veranderde diamanten.

Deze kleurverandering wordt bereikt door hoge druk en hitte. Dit proces is een imitatie van het natuurlijke proces waarin Fancy Diamonds hun kleur krijgen.

Iedere diamant wordt hiervoor eerst onderzocht, of de samenstelling van het mineraal lichtdispersie toelaat, voordat een of meer HTHP processen doorlopen worden.

Verschillende tinten blauw, een warme goud‐ of cognackleur, fris groen, rood en zwart staan ter beschikking voor uw exclusieve creaties.

Value performance van diamanten

Diamanten hebben een hoge waarde in combinatie met klein volume. De prijsontwikkeling van diamanten is relatief constant. Andere beleggingsvormen zoals goud en aandelen zijn onderhevig aan koerswisselingen.

De prijs van diamanten stijgt sinds meer dan 30 jaar. Slechts in de jaren 2008 en 2011 toonde de diamantmarkt slingeringen.

De ontwikkeling van de prijs kan verschillen, al naargelang de grootte van de steen. De prijsontwikkeling bij grotere stenen verloopt langzamer.

Aangezien de jaarlijkse navraag naar diamanten verder stijgt, daarentegen de primair‐ en secundairvoorkomen uitgeput raken, verwachten experts in de komende jaren prijsstijgingen.

Bij acredo krijgt u diamanten in een excellente verhouding van prijs en kwaliteit.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Diamanten als waardevaste belegging

De diamant is bij acredo vooral sieraad. Wij houden van de schoonheid en de uitstraling van deze onvergelijkelijke stenen.

Wilt u belegging en schoonheid in combinatie, raden wij u aan te investeren in de beste kwaliteit. De grootte van de diamant is dan afhankelijk van uw budget.

Belangrijk bij de investering in stenen is het certificaat als bewijs van de kwaliteit. Bij acredo krijgt u automatisch bij stenen vanaf 0,3ct een internationaal top‐certificaat van GIA, IGI of HRD bij elke steen.

Investeer in kleur, zuiverheid, en vooral slijpsel. Het slijpsel wordt steeds belangrijker; daardoor krijgt de schittering van de steen door de weerkaatsing van het invallende licht een speciaal levendig accent.

Dat is de reden waarom wij bij acredo slechts diamanten voeren met 3x excellent slijpsel.

Onze aanbeveling: wilt u een diamant als investering, kiest u dan voor River loepzuiver met 3x excellent en Hearts & Arrows. U zult verrukt zijn.

De diamant: de koning van de edelstenen

Hij komt zelden voor, het materiaal is bestendig en hij fonkelt naar alle kanten: de diamant, afgeleid van het Griekse woord „adamas“, onbedwingbaar. Het verwondert niet dat hij koning der edelstenen wordt genoemd. En als koning heeft hij nog meer te bieden: hij reflekteert tot 100% van het invallende licht en heeft een lichtbrekings index van 2,42, de hoogste van alle edelstenen. De hardheid, gemeten in Mohs, is 10 en daardoor het hardste bekende mineraal ter wereld. Diamanten komen zelden voor en zijn moeilijk te delven. Ze ontstaan in een diepte van 150 tot 200 kilometer onder het aardoppervlak onder hoge druk en een temperatuur van 1700 graden Celsius. Vandaag aan de dag worden diamanten of uit mijnen gedolven of gefilterd in Offshore Mining. Slechts een kwart van alle gevondene diamanten is geschikt om in sieraden verwerkt te worden. Diamanten worden zo een kostbaar bewijs van liefde.

De 4 C : zij bestemmen de waarde van een diamant

Carat (karaat), Clarity (zuiverheid), Colour (kleur), Cut (slijpsel) – dat zijn de vier C’s die de waarde van een diamant vastleggen. De naam karaat hangt samen met het gewicht van 200 milligram, ook het gewicht van de zaden van de Johannesbroodboom. Sinds 1875 is over de hele wereld dit het geldige gewicht van diamanten. De prijs van een diamant richt zich vooral naar de graad van zuiverheid. Hoe minder insluitsels een diamant heeft, dus deeltjes van kristal of andere mineralen, hoe duurder wordt hij beoordeeld.

Als er bij 10-voudige vergroting geen insluitsels te zien zijn wordt de diamant loepzuiver genoemd en is bijzonder waardevol.

Ook de kleur speelt een rol bij de prijs van een diamant. Kleurloze diamanen zijn duur en vooral zeer geliefd voor sieraden. Maar de „Fancy Diamonds“ in de kleuren rood, blauw en zwart zijn zeldzaam en dus waardevol. In tegenstelling tot deze 3 natuurlijke eigenschappen is het slijpsel iets voor de vakman. De uitvoering van het slijpsel en de proporties ervan zijn beslissend voor het fonkelen van een diamant. Diamanten kunnen rond briljant geslepen zijn, of hoekig prinses slijpsel of rechthoekig baguette slijpsel vertonen. Ook hartvormig, ovaal, navette of in druppelvorm.

Internationale top-certificaten bij acredo

Bij iedere diamant vanaf 0,3 ct krijgt u bij acredo een internationaal top certificaat. Voor uw zekerheid hebben wij alleen maar certificaten van onafhankelijke internationale instituten GIA, IGI en HRD. De afmetingen van de diamant worden vastgehouden, de vorm, het gewicht, de kleur, zuiverheid, oppervlak, symmetrie, proporties en fluorescentie. Iedere diamant is zo uniek als uw liefde en wordt volgens strenge criteria beoordeeld door meerdere vakmensen.

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring