Wij houden van diamanten

Meer informatie over de koning van de edelstenen

Excellente kwaliteit

Internationale top‐certificaten

Niet alle certificaten zijn gelijkwaardig. Voor uw zekerheid hebben wij uitsluitend certificaten van de drie meest vooraanstaande instituten, n.l. GIA, IGI en HRD. Dit zijn onafhankelijke internationale instituten met een uitstekende naam, te danken aan hun strenge maatstaven.

Nadat de tests door meerdere vakmensen zijn doorgevoerd kan de echtheid en de kwaliteit van de diamant schriftelijk worden vastgelegd in certificaat of expertise. Dit is dan een soort diamant‐pas.

De instituten beoordelen volgens internationaal erkende en vastgelegde oogpunten.."

In het teken van de liefde ‐ Hearts & Arrows

Caraat ‐ het gewicht

Clarity ‐ de zuiverheid

Cut ‐ slijpsel

Verschillende slijpvormen

  • Briljant

  • Prinses

  • Baguette

Gekleurde diamanten

Value performance van diamanten

Diamanten als waardevaste belegging

De diamant: de koning van de edelstenen

Hij komt zelden voor, het materiaal is bestendig en hij fonkelt naar alle kanten: de diamant, afgeleid van het Griekse woord „adamas“, onbedwingbaar. Het verwondert niet dat hij koning der edelstenen wordt genoemd. En als koning heeft hij nog meer te bieden: hij reflekteert tot 100% van het invallende licht en heeft een lichtbrekings index van 2,42, de hoogste van alle edelstenen. De hardheid, gemeten in Mohs, is 10 en daardoor het hardste bekende mineraal ter wereld. Diamanten komen zelden voor en zijn moeilijk te delven. Ze ontstaan in een diepte van 150 tot 200 kilometer onder het aardoppervlak onder hoge druk en een temperatuur van 1700 graden Celsius. Vandaag aan de dag worden diamanten of uit mijnen gedolven of gefilterd in Offshore Mining. Slechts een kwart van alle gevondene diamanten is geschikt om in sieraden verwerkt te worden. Diamanten worden zo een kostbaar bewijs van liefde.

De 4 C : zij bestemmen de waarde van een diamant

Carat (karaat), Clarity (zuiverheid), Colour (kleur), Cut (slijpsel) – dat zijn de vier C’s die de waarde van een diamant vastleggen. De naam karaat hangt samen met het gewicht van 200 milligram, ook het gewicht van de zaden van de Johannesbroodboom. Sinds 1875 is over de hele wereld dit het geldige gewicht van diamanten. De prijs van een diamant richt zich vooral naar de graad van zuiverheid. Hoe minder insluitsels een diamant heeft, dus deeltjes van kristal of andere mineralen, hoe duurder wordt hij beoordeeld.

Als er bij 10-voudige vergroting geen insluitsels te zien zijn wordt de diamant loepzuiver genoemd en is bijzonder waardevol.

Ook de kleur speelt een rol bij de prijs van een diamant. Kleurloze diamanen zijn duur en vooral zeer geliefd voor sieraden. Maar de „Fancy Diamonds“ in de kleuren rood, blauw en zwart zijn zeldzaam en dus waardevol. In tegenstelling tot deze 3 natuurlijke eigenschappen is het slijpsel iets voor de vakman. De uitvoering van het slijpsel en de proporties ervan zijn beslissend voor het fonkelen van een diamant. Diamanten kunnen rond briljant geslepen zijn, of hoekig prinses slijpsel of rechthoekig baguette slijpsel vertonen. Ook hartvormig, ovaal, navette of in druppelvorm.

Internationale top-certificaten bij acredo

Bij iedere diamant vanaf 0,3 ct krijgt u bij acredo een internationaal top certificaat. Voor uw zekerheid hebben wij alleen maar certificaten van onafhankelijke internationale instituten GIA, IGI en HRD. De afmetingen van de diamant worden vastgehouden, de vorm, het gewicht, de kleur, zuiverheid, oppervlak, symmetrie, proporties en fluorescentie. Iedere diamant is zo uniek als uw liefde en wordt volgens strenge criteria beoordeeld door meerdere vakmensen.

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring