De perfecte pasvorm

Wat u moet weten over maat en profiel

De goede ringmaat

Een van de hoogtepunten bij een huwelijk is het uitwisselen van de trouwringen.Deze moeten precies passen en moeiteloos over de vinger glijden.

In het dagelijkse dragen mag de ring niet te los zitten, u zou hem kunnen verliezen. Een te nauwe ring zit niet lekker.

Het is daarom belangrijk om de maat van de ring precies vast te stellen. Dat kunt u ook zelf, maar het is het veiligst om het door een van onze trouwringspecialisten in een acredo winkel te laten doen.

Overigens: hoe meer stenen in de ringscheen zijn gezet, des te belangrijker is de juiste maat.

De omvang van de vinger

Met de omvang van de vinger kan men de binnenomvang van een ring meten. Neemt u een stevige draad of een dunne strook papier en legt u deze om de vinger, daar waar u later de ring gaat dragen. Goed opletten of de draad of papierstrook ook over de knokkel glijdt.

Knipt u draad of papier daar af, waar de uiteinden elkaar raken en meet u de afstand met een lineaal. De binnenste omvang van de ring is de lengte in mm.

De binnendoorsnee

Deze methode is prima geschikt voor stiekeme metingen. Voor het meten van de binnendoorsnee heeft u slechts een goed passende ring nodig van diegene, die u wilt verrassen.In het beste geval is dat eenzelfde soort ringvorm in profiel en breedte als de nieuwe ring .

Met behulp van een lineaal of meetschuif meet u de binnendoorsnee van de ring. Dit resultaat vermenigvuldigt u dan met 3,14 en u krijgt de binnendoorsnee.

Nog een mogelijkheid: u legt een strook papier in de binnenkant van de ring en meet de lengte ervan.

Aan welke hand dragen?

Vaak krijgen wij de vraag: aan welke hand wordt de trouwring nu eigenlijk gedragen?

In sommige landen bestaan er verschillende tradities. Hier een overzicht:

In Duitsland en Oostenrijk draagt men de trouwring rechts (voor rechtschapen). Internationaal links (komt van harte).

De verlovingsring wordt meestal links gedragen. De internationale trend, later verlovingsring en trouwring samen aan een vinger te dragen is duidelijk herkenbaar.

Draagt u de ring gewoon als sieraad of vriendschapsring, bent u vrij in de keuze van de vinger.

De invloed van profiel en ringbreedte

Bij onze acredo partners kunt u een omvangrijke keuze maken in vele modellen en in verschillende breedtes. De profielvorm en de breedte hebben grote invloed op de maat van de ring.

Ringen die aan de binnenkant een bol profiel hebben glijden veel makkelijker over de vinger dan ringen die van binnen recht zijn. Hetzelfde geldt voor smalle ringen. Deze zijn makkelijker aan- en uit te doen dan brede ringen.

Om u de garantie te geven van een perfect draaggevoel, bieden wij u een service aan: monsterringen. U kiest het profiel en de maat, en wij maken met behulp van deze gegevens monsterringen. Deze kunt u dan proefdragen.

Onze tips

Om de juiste ringmaat te vinden denkt u a.u.b. aan volgende tips:

1. Vaak bestaat er een verschil in grootte tussen de linker en de rechter hand. Meet u altijd de vinger, waar de nieuwe ring wordt gedragen.

2. In de loop van de dag kan de vinger veranderen. ‘S avonds zijn vingers vaak dikker dan ‘s morgens.

3. De temperatuur heeft ook invloed op de maat. Op koude dagen zijn vingers slanker, op hete dagen vaak gezwollen.

4. In de loop der tijden kan de ringmaat veranderen door gewichtsveranderingen. Laat de maat daarom regelmatig controleren door vakmensen.

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring