Switch to your country?

Goud, palladium en platina

Choose Wedding Rings by Alloy

Legering en fijngehalte

De betovering van goud

De schoonheid van goud fascineert de mensheid al eeuwenlang. Reeds 4000 jaar voor Christus werd er in Oosteuropa goud verwerkt. Naast rituele voorwerpen werden munten uit goud gemaakt en natuurlijk sinds alle tijden sieraden.

De oorsprong van het woord “goud” ligt in het Indogermaanse “ghel”, het woord voor geel of glanzend. Het latijnse woord voor goud is aurum, vandaar dat het chemische element AU heet.

De oorspronkelijke kleur van goud is een warme gele tint. Door het mengen en smelten met zilver en koper kan er een variatie in kleur bereikt worden.


Goud komt voor in primaire voorkomen, nog met gesteente vast verbonden, of in secundaire vindplaatsen zoals b.v. rivieren. Met maschines of door het moeizame goudwassen wordt het kostbare goud gewonnen. De vindplaatsen liggen nu in Zuidafrika, Rusland, Noord- en Zuidamerika en in Australische gebieden.

Klassiek geelgoud

Modern palladium witgoud

Witgoud kan op verschillende manieren worden gelegeerd. Daardoor ontstaan grote verschillen in kleur en prijs.

Bij acredo nemen wij uitsluitend het kwalitatief hoogwaardige en waardevolle palladium witgoud. Daardoor verkrijgen wij een natuurlijke wit-grijze tint.

In tegenstelling hiertoe ziet men bij mangan-witgoud een gelige tint en een neiging tot verkleuringen.

Door het rhodineren stralen de sieraden van witgoud niet alleen in helder wit, maar krijgen bovendien nog een beschermend laagje.

Witgoud bij acredo is verkrijgbaar in 585/- ( 14 kt) en 750/- ( 18 kt).

Romantisch roségoud

Extravagant roodgoud

Roodgoud doet denken aan vuur. Het is extravagant en moedig.

Evenals roségoud komt het prima tot gelding in combintie met witte edelmetalen en zet zo een markant accent.

Roodgoud heeft een hoog kopergehalte en wordt daardoor hard.

Bij acredo kunt u roodgoud 585 ( 14 kt) en roodgoud 750 ( 18 kt) bestellen.

Bestendig palladium

Platina is pure emotie

Wie eenmaal een platina ring in handen heeft gehouden zal dit nooit meer vergeten. Platina is niet alleen zeldzaam zuiver maar ook buitengewoon zwaar.

Een verdere eigenschap van platina is zijn taaiheid. De sporen die het dagelijks dragen bij iedere ring achterlaat, veroorzaken geen slijtage van het edelmetaal maar verschuiving.

Wij bieden u platina in de legeringen Pt 600 en Pt 950. Beide legeringen hebben een uiterst gering allergierisico.

De zuiverste legering van allen - PlatinaGoud

De rhodinering

Rhodium (RH) is een zilverwit en hard metaal dat in 1803 werd ontdekt. Het wordt vooral gevonden in Zuidafrika, Canada en Siberie.

Rhodineren wil zeggen, het sieraad krijgt een dun laagje rhodium in een galvanisch bad met behulp van elektrische stroom.

De rhodinering zorgt voor een stralend voorkomen, en dat niet alleen, het laagje rhodium beschermt ook het sieraad tegen verkleuringen.

Bij acredo wordt de rhodinering genomen voor sieraden en trouwringen in witgoud.

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring