Switch to your country?

Liefde telt altijd. Laat ons u adviseren en geniet van onze service. Meer details vindt u HIER.

Goud, palladium en platina

Choose Wedding Rings by Alloy

Legering en fijngehalte

Een legering ontstaat door het samensmelten van twee of meer metalen. Bij het produceren van sieraden zijn dat meestal platina (Pt), goud (AU), palladium (PD), zilver (AG) en koper (CU) in hun zuiverste vorm. Deze basismetalen worden in een vastgelegde procedure in een zekere verhouding tot elkaar gesmolten onder grote hitte.

De acredo productie werkt met het Best-Class principe. De eerste stap is dat meer dan 30 edelmetalen in ons bedrijf zelf worden gesmolten en vervolgens tot goudstaven gegoten.

Wij produceren legeringen in de kleuren geel, wit, grijs, rose, rood en groen. Al naargelang de onderlinge verhouding van de basismetalen kunnen verschillende kleurschakeringen gemengd worden. Enkele van deze legeringen zijn door ons als patent aangemeld.


Het gehalte beschrijft het aandeel van het edelste metaal in het sieraad. Het wordt in duizendstel aangegeven. 18 kt. goud is 750/- fijn, d.w.z. 750 delen van 1000 zijn fijngoud. Rose- of roodgoud legeringen krijgen hun kleur door bijmenging van koper. Voor witgoud gebruikt acredo het waardevolle palladium.

De schoonheid van goud fascineert de mensheid al eeuwenlang. Reeds 4000 jaar voor Christus werd er in Oosteuropa goud verwerkt. Naast rituele voorwerpen werden munten uit goud gemaakt en natuurlijk sinds alle tijden sieraden.

De oorsprong van het woord “goud” ligt in het Indogermaanse “ghel”, het woord voor geel of glanzend. Het latijnse woord voor goud is aurum, vandaar dat het chemische element AU heet.

De oorspronkelijke kleur van goud is een warme gele tint. Door het mengen en smelten met zilver en koper kan er een variatie in kleur bereikt worden.


Goud komt voor in primaire voorkomen, nog met gesteente vast verbonden, of in secundaire vindplaatsen zoals b.v. rivieren. Met maschines of door het moeizame goudwassen wordt het kostbare goud gewonnen. De vindplaatsen liggen nu in Zuidafrika, Rusland, Noord- en Zuidamerika en in Australische gebieden.

Klassiek geelgoud

Het klassieke geelgoud heeft een warme en edele uitstraling omdat het zeer dichtbij de oorspronkelijke goudkleur ligt.

De geelgouden legering ontstaat door het bijmengen en smelten van koper en zilver in ongeveer gelijke verhoudingen. Bij acredo kunt u beschikken over geelgoud 750/- ( 18 kt.) geelgoud 585/- ( 14 kt.) en bij trouwringen bovendien over geelgoud 916 (22 kt)

Hoe meer goudaandelen in de legering verwerkt zijn, des te intensiever wordt de geelgouden tint.

Modern palladium witgoud

Witgoud kan op verschillende manieren worden gelegeerd. Daardoor ontstaan grote verschillen in kleur en prijs.

Bij acredo nemen wij uitsluitend het kwalitatief hoogwaardige en waardevolle palladium witgoud. Daardoor verkrijgen wij een natuurlijke wit-grijze tint.

In tegenstelling hiertoe ziet men bij mangan-witgoud een gelige tint en een neiging tot verkleuringen.

Door het rhodineren stralen de sieraden van witgoud niet alleen in helder wit, maar krijgen bovendien nog een beschermend laagje.

Witgoud bij acredo is verkrijgbaar in 585/- ( 14 kt) en 750/- ( 18 kt).

Romantisch roségoud

Wordt er voor de legering een hoger aandeel koper gesmolten, dan ontstaat roségoud.

Sieraden gemaakt van roségoud hebben een romantische, warme uitstraling. De combinatie samen met witte edelmetalen wordt de laatste tijd graag gekozen.

Het tere roségoud is vaak heel flatteus bij de huidskleur van Europese vrouwen.

U kunt de sieraden van uw dromen configureren in roségoud 585 (14 kt) of roségoud 750 ( 18 kt) of in combinatie met witgoud. Veel plezier!

Extravagant roodgoud

Roodgoud doet denken aan vuur. Het is extravagant en moedig.

Evenals roségoud komt het prima tot gelding in combintie met witte edelmetalen en zet zo een markant accent.

Roodgoud heeft een hoog kopergehalte en wordt daardoor hard.

Bij acredo kunt u roodgoud 585 ( 14 kt) en roodgoud 750 ( 18 kt) bestellen.

acredo Signature

Elegantie met een zekere natuurlijkheid - deze richtlijn van het acredo-design vertegenwoordigt de acredo Signature legering in perfectie. De edele en warme tint is zowel discreet als buitengewoon. Net als alle andere acredo legeringen wordt deze tint, die het midden houdt tussen wit en roségoud met een vleugje beige, gegoten in de eigen fabriek van het bedrijf. Het flatteert vele huidskleuren.

In creatieve ringontwerpen is acredo Signature bijzonder mooi in combinatie met wit- of grijsgoud. Kijk zelf maar.

Bestendig palladium

Palladium is een edelmetaal uit de platina groep. Het teken voor het chemische element is PD. Het is pas sinds het begin van de 18e eeuw bekend en wordt voornamelijk gevonden in Australie, Noord- en Zuidamerika, Rusland en in Ethiopie. Palladium wordt net als goud of platina aan de beurs gehandeld.

Palladium is bij acredo in twee fijngehaltes verkrijgbaar. Palladium 585 is donkergrijs, Palladium 950 wordt tot de witte legeringen gerekend.

De zilver glanzende kleur van palladium is bestendig. Daardoor is palladium een echt alternatief voor witgoud.

Platina is pure emotie

Wie eenmaal een platina ring in handen heeft gehouden zal dit nooit meer vergeten. Platina is niet alleen zeldzaam zuiver maar ook buitengewoon zwaar.

Een verdere eigenschap van platina is zijn taaiheid. De sporen die het dagelijks dragen bij iedere ring achterlaat, veroorzaken geen slijtage van het edelmetaal maar verschuiving.

Wij bieden u platina in de legeringen Pt 600 en Pt 950. Beide legeringen hebben een uiterst gering allergierisico.

De zuiverste legering van allen - PlatinaGoud

PlatinaGoud is beschikbaar in 97,3% edelmetaal, daarvan zijn 950 aandelen platina. Dit is de zuiverste legering die tot nu toe op de wereldmarkt te koop is.

PlatinaGoud (PTAU) is fascinerend in zijn samenstelling en kan bijzonder goed verwerkt worden. De hardheid volgens Vickers is voor eenkleurige trouwringen 270 HV en voor meerkleurige 240 HV. Gegoten meten wij een hardheid van 170 HV,

Het allergierisico ligt bijzonder laag door de zuiverheid van het edelmetaal. Er worden geen legeringsmetalen zoals b.v. kobalt genomen; kobalt heeft een hoog allergisch risico.

PlatinaGoud is superwit van kleur. Edelstenen en vooral diamanten stralen prachtig, gezet in dit edelmetaal.

Alle trouwringen in platina 950/- worden door acredo uitsluitend in de exclusieve platina-goudlegering vervaardigd.

De rhodinering

Rhodium (RH) is een zilverwit en hard metaal dat in 1803 werd ontdekt. Het wordt vooral gevonden in Zuidafrika, Canada en Siberie.

Rhodineren wil zeggen, het sieraad krijgt een dun laagje rhodium in een galvanisch bad met behulp van elektrische stroom.

De rhodinering zorgt voor een stralend voorkomen, en dat niet alleen, het laagje rhodium beschermt ook het sieraad tegen verkleuringen.

Bij acredo wordt de rhodinering genomen voor sieraden en trouwringen in witgoud.

www.acredo-trouwringen.nl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring