Uitstekende diamanten met top certificaat

Wij houden van diamanten

Uitstekende kwaliteit

Een enkele lichtstraal is genoeg om het vuur in een diamant te doen ontbranden. Geboren in de diepten van de aarde, elke steen is speciaal.

Het samenspel van de zogenaamde 4C - slijpsel, kleur, zuiverheid en karaat - bepaalt de kwaliteit en dus de waarde van een diamant.

Bij acredo bieden we alleen zeer goede diamantkwaliteiten aan. Vanaf een steengrootte van 0,3 ct, heeft elke steen een certificaat van gerenommeerde internationale testinstituten. Het slijpsel van de beste diamanten is altijd uitstekend en toont Harten & Pijlen.

pages.diamonds
manufacture
Internationale topcertificaten

Internationale topcertificaten

Niet alle certificaten zijn hetzelfde. Voor uw veiligheid voeren wij daarom alleen certificaten van de drie toonaangevende instituten GIA, IGI en HRD. Dit zijn onafhankelijke, internationale testinstituten die door hun bijzonder strenge normen een uitstekende reputatie genieten.

In het certificaat of de expertise worden de echtheid en de kwaliteit van de diamant op betrouwbare en betrouwbare wijze schriftelijk vastgelegd na onderzoek door verschillende deskundigen. Het is een soort identificatie van de diamant.

De instituten beoordelen aan de hand van internationaal overeengekomen en erkende criteria.

GIA
IGI
HRD

De 4C's zijn ontwikkeld door het Gemological Institute of America (GIA), dat in 1931 is opgericht en als bijzonder neutraal en betrouwbaar wordt beschouwd.

IGI, het International Gemological Institute, is sinds 1975 gespecialiseerd in de analyse en certificering van diamanten, edelstenen en juwelen. IGI is wereldwijd vertegenwoordigd in de hotspots voor diamant met laboratoria en hoofdkantoren van bedrijven.

HRD staat voor Hoge Raad voor Diamant. Dit instituut is gevestigd in Antwerpen. De objectiviteit van de beoordeling wordt hier gewaarborgd door een dubbele code.

Onder het teken van liefde - Hearts & Arrows

Onder het teken van liefde - Hearts & Arrows

Diamanten van 0,3 ct worden niet alleen vergezeld van internationale expertise bij acredo. De beste hebben ook Harten & Pijlen.

In deze speciale vorm van briljantslijpsel zijn de tekenen van liefde te zien met het speciale vergrootglas: acht pijlen boven op de diamant en acht harten onder op de diamant.

Slechts ongeveer 1% van de geslepen stenen hebben deze perfectie. Dit komt omdat hiervoor zeer speciale hoek- en lengteverhoudingen nodig zijn. Dit is de enige manier om absolute symmetrie te bereiken.

Briljanten met Hartjes & Arrwos worden gekenmerkt door een bovengemiddelde schittering. Zeldzame schatten uit de diepten der aarde.

Onder het teken van liefde - Hearts & Arrows

Karaat - het gewicht

Het gewicht van een diamant wordt aangegeven in karaat. Eén karaat weegt 0,2 gram. De term karaat gaat terug op de zaden van de johannesbroodboom, waarvan de zaden 0,2 gram wegen.

Sinds 1875 is deze gewichtseenheid wereldwijd gestandaardiseerd. De prijs van een diamant stijgt met het aantal karaat.

De grootte van een diamant is onderhevig aan andere beïnvloedende factoren dan het gewicht, zoals het slijpsel, de vorm van de steen en de verhoudingen.

De optische grootte van een steen wordt ook beïnvloed door de lengte van de vingers en de zetting. Zettingen van wit edelmetaal zoals witgoud en platina vergroten de steen optisch.

pages.diamonds

Kleur - de kleur

Colour wordt gebruikt om de kleur van een diamant te beschrijven. Hoe kleurlozer een diamant is, hoe waardevoller hij is.

De kleurloze of witte diamanten worden samen met de geelachtige diamanten gesorteerd. Voor de veel zeldzamere kleuren roze, rood, blauw, groen, geel, bruin en zwart geldt een aparte sortering. Deze "fancy diamanten" zijn soms zelfs waardevoller dan witte diamanten.

Volgens de GIA-norm loopt de kleurenschaal van D tot Z. D is de hoogste, of meest kleurloze graad. Deze kleur is uiterst zeldzaam.

Voor de kleurvergelijking gebruiken edelsteenkundigen monsterstenen. Een ongetrainde waarnemer heeft moeite om de kleurverschillen tot niveau H met het blote oog te herkennen. Vanaf graad I zijn de stenen getint.

Color

Helderheid - de zuiverheid

De helderheid beschrijft de zuiverheid van een diamant. Dit criterium onderscheidt de zeldzame, bijzonder zuivere diamanten van stenen met insluitsels.

De insluitsels zijn bijvoorbeeld kristallijne structuren of vreemde lichamen. De diamant kan eigen of vreemde mineralen bevatten. Er zijn ook natuurlijke scheuren of groeiverschijnselen. De insluitsels worden ingedeeld volgens hun aantal, grootte, plaats en type. De schaal loopt van grove, duidelijk zichtbare insluitsels (I3) tot foutloos (FL/IF).

Flawless diamanten vertonen geen insluitsels wanneer ze tien keer met een vergrootglas worden vergroot.

Clarity
crystal
Cut - het poetsmiddel

Cut - het poetsmiddel

Slijpsel verwijst naar het slijpsel van een diamant. De schittering van de steen wordt bepaald door de slijpvorm en de verhoudingen. Het slijpsel is daarom een van de meest fundamentele beoordelingscriteria van de diamant.

De slijpvorm varieert van redelijk tot goed en zeer goed tot uitstekend met buitengewone schittering met de beste proporties en symmetrie. Voor verhoudingen worden hoeken en 8 andere criteria gecontroleerd, en voor symmetrie worden 18 parameters gecontroleerd.

Omdat de schittering van de stenen voor ons zeer belangrijk is, concentreren wij ons bij Acredo uitsluitend op zeer goed tot uitstekend geslepen diamanten.

De gesneden vormen

De bekendste en populairste slijpvorm is de ronde briljant met zijn maximum van 58 facetten. Wanneer deze facetten zich in een optimale hoekverhouding bevinden, zijn de lichtreflecties mogelijk die de diamant zijn fascinerende fonkeling geven.

Andere populaire slijpvormen van de diamant zijn het vierkante princess-slijpsel, het rechthoekige baguetteslijpsel en het smaragd-slijpsel.

Voor romantici komt de hartvorm in het geding. Maar ook de navette of marquise snede, de ovale of de traanvormige snede hebben hun eigen bijzondere charme.

Formulieren

De fluorescentie

Diamanten waarin het element boor aanwezig is, fluoresceren. Dit wordt weergegeven in certificaten op de niveaus geen, zwak, gemiddeld, sterk en zeer sterk.

Fluorescentie is de spontane emissie van licht kort na de excitatie van het materiaal door een lichtbron met een hogere energie, bijvoorbeeld UV of daglicht.

Licht tot matig sterk fluorescerende diamanten glinsteren licht blauwachtig.
In het geval van sterk fluorescerende diamanten kan het wolkeffect leiden tot melkachtige vertroebeling.

In de meeste gevallen wordt de schoonheid van de diamant echter niet aangetast. Ze hebben een geheel eigen aantrekkingskracht. Fluorescentie heeft een prijsverlagend effect.

Fluorescentie

Gekleurde diamanten

Bij acredo vindt u gekleurde diamanten waarmee u betoverende ringen en juwelen kunt maken. Deze diamanten zijn geen Fancy Diamonds, maar met kleur verrijkte diamanten.

De kleurverandering wordt bereikt door druk en hitte. Dit proces imiteert het proces in de natuur waardoor ook fancy diamanten hun kleur ontwikkelen.

Daartoe wordt elke diamant eerst onderzocht op de aanwezigheid van dragerelementen die lichtverstrooiing mogelijk maken, voordat hij een of meer HTHP-processen ondergaat.

Verschillende tinten blauw, warm goud of cognac, een frisse tint groen, rood en zwart zijn beschikbaar voor uw exclusieve creaties.

pages.diamonds
Prestaties van de diamanten

Prestaties van de diamanten

De diamant verenigt een zeer grote waarde in een zeer kleine ruimte. De prijsontwikkeling van diamanten is betrekkelijk constant. Andere activa, zoals goud of aandelen, zijn daarentegen onderhevig aan een hoge volatiliteit. De diamantprijs vertoont al meer dan 30 jaar een gestage opwaartse trend. Alleen in 2008 en 2011 werd de diamantmarkt gekenmerkt door grote prijsschommelingen. De prijsontwikkeling kan variëren naargelang de grootte van de stenen. De prijzen van grotere stenen ontwikkelen zich langzamer. Aangezien de jaarlijkse vraag naar diamanten blijft stijgen en de primaire en secundaire voorraden daarentegen uitgeput raken, verwachten deskundigen dat de prijzen de komende jaren zullen stijgen.Bij acredo kunt u diamanten krijgen tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Laat u adviseren door onze specialisten.

Diamanten als investering

Bij acredo staat de diamant als juweel op de voorgrond. Wij houden van de schoonheid en de uitstraling van deze onvergelijkbare stenen.

Als u investering en schoonheid wilt combineren, raden wij u aan te investeren in steen van de beste kwaliteit. De grootte van de steen hangt af van uw budget.

Belangrijk voor een beleggingssteen is het bewijs van kwaliteit door een certificaat. Bij acredo krijgt u automatisch een internationaal topcertificaat van GIA, IGI of HRD voor elke diamant vanaf een steengrootte van 0.3ct.Investeer in de kleur, de zuiverheid en vooral in de slijpvorm. Het belang van de slijpvorm wordt steeds groter, omdat deze bepalend is voor de weerkaatsing van het invallende licht en dus voor de levendigheid van de steen.

Daarom verkopen wij bij acredo alleen diamanten met 3x excellent slijpsel. Onze aanbeveling voor een investeringssteen is daarom: River flawless met 3x excellent en Hearts & Arrows. Je zult verrukt zijn.

pages.diamonds

De diamant: koning der edelstenen

De diamant: koning der edelstenenHij is zeldzaam, hij is duurzaam in zijn materiaal, hij fonkelt in alle richtingen: De diamant, afgeleid van het Griekse woord "adamas" (ontembaar). Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij als de koning onder de edelstenen wordt beschouwd. En als koning heeft hij nog meer te bieden: Hij weerkaatst tot 100% van het invallende licht en heeft daarom de hoogste brekingsindex onder de edelstenen met een waarde van 2,42. Bovendien is diamant met zijn Mohs-hardheid van 10 het hardste bekende mineraal ter wereld. Diamanten zijn zeldzaam en zeer moeilijk te winnen. Dit komt doordat zij op een diepte van 150 tot 200 kilometer onder grote druk bij 1700°C worden gevormd en tegenwoordig tegen hoge kosten boven of onder de grond worden gewonnen en bij offshore-mijnbouw worden uitgefilterd. Slechts een kwart van deze natuurlijke schatten zijn geschikt om in uw juwelen te verwerken. Dit maakt diamanten tot een kostbaar teken van liefde.

De 4 C: Determinanten voor de kwaliteit van een diamant

Carat, Clarity, Colour, Cut - dit zijn de zogenaamde vier C's die worden gebruikt om de kwaliteit van diamanten te beoordelen. De term karaat is genoemd naar de zaden van de johannesbroodboom vanwege zijn gewicht van 200 milligram en geeft sinds 1875 wereldwijd het gewicht van een diamant aan. De prijs van een diamant hangt sterk af van zijn zuiverheidsgraad.

Hoe minder insluitsels zoals kristallijne structuren of vreemde mineralen een diamant heeft, hoe duurder hij wordt geclassificeerd. Als er bij een tienvoudige vergroting geen insluitsels in de diamant te zien zijn, wordt hij foutloos genoemd en wordt hij als bijzonder waardevol beschouwd. Bovendien is de kleur bepalend voor de prijs van een diamant. Kleurloze diamanten zijn bijzonder populair en duur in de juwelenwereld. Maar ook de "fancy diamonds" in kleuren als rood, blauw, zwart zijn door hun zeldzaamheid zeer waardevol. In tegenstelling tot de eerste drie componenten, is de snede onderhevig aan de invloed van de specialisten. Zowel de slijpvorm als de proporties bepalen de schittering van een diamant. Diamanten kunnen geslepen worden met de ronde briljant slijpvorm, de vierkante princess slijpvorm of de rechthoekige baguette slijpvorm, als hart, ovaal, navette of druppel.

Internationale top certificaten bij acredo

Bij acredo krijgt u een internationaal topcertificaat voor elke diamant vanaf 0,3ct. Voor uw veiligheid dragen wij alleen certificaten van de onafhankelijke, internationale instituten GIA, IGI en HRD. Behalve de afmetingen van de diamant omvatten deze ook de criteria van vorm, gewicht, kleur, helderheid, slijpsel, symmetrie, proportie en fluorescentie. Elke diamant is even uniek als uw liefde en wordt daarom door verschillende specialisten beoordeeld en gesorteerd aan de hand van verschillende harde criteria.