Legeringen

Dingen om te weten

Legering en fijnheid

Een legering ontstaat door het samensmelten van twee of meer metalen. Voor de vervaardiging van juwelen zijn de edele metalen platina (PT), goud (AU), palladium (PD), zilver (AG) en koper (CU) gewoonlijk in hun zuiverste vorm aanwezig. Afhankelijk van de legering worden deze onedele metalen in een bepaalde mengverhouding samengevoegd en bij zeer hoge hitte gesmolten.

De acredo productie werkt met het beste-klasse principe. Daarom worden in de eerste stap van het produktieproces meer dan 30 edele metalen in onze fabriek zelf gelegeerd en in goudstaven gegoten.

Wij produceren legeringen in de kleuren geel, wit, grijs, rosé, rood en groen. Afhankelijk van de mengverhouding van de basismetalen ontstaan verschillende kleurnuances. Wij hebben octrooien op sommige van deze legeringen.

De fijnheid beschrijft het aandeel van het edelmetaal van de hoogste kwaliteit in een juweel. Het wordt uitgedrukt in duizendsten. Bijvoorbeeld, in goud 750/- of 18kt, 750 van de 1000 delen zijn goud.

pages.metals
main
Mystiek goud

Mystiek goud

De schoonheid van goud heeft de mensen al duizenden jaren gefascineerd. Rond 4.000 v. Chr. werd in Zuidoost-Europa al goud gebruikt. Naast rituele voorwerpen werd goud te allen tijde gebruikt voor het maken van munten en juwelen.

De betekenis van het Indo-Germaanse oorspronkelijke woord voor goud is "ghel" en betekent geel en glanzend. Het Latijnse woord voor goud is aurum. Het chemische element symbool AU is hiervan afgeleid.

De oorspronkelijke kleur van goud is warmgeel. De kleur kan worden gevarieerd door zilver en koper toe te voegen.

Goud komt voor in primaire afzettingen, die nog verbonden zijn met rotsmassa's, of secundaire afzettingen, die reeds los liggen, zoals rivieren. Afhankelijk van de afzetting wordt goud gewonnen met behulp van machines of met het veel tijdrovender proces van goudpannen. Tegenwoordig liggen de mijnbouwgebieden in Zuid-Afrika, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika en Australië.

Legeringen van rosé- of rood goud krijgen hun kleur door de toevoeging van koper. Voor wit goud gebruiken wij bij acredo het waardevollere palladium, in tegenstelling tot het in de handel verkrijgbare mangaan.

Inspirerend. Uniek. Duurzaam.

Klassiek geel goud

Klassiek geelgoud heeft een zeer warme en edele uitstraling, omdat het het dichtst bij de oorspronkelijke kleur van goud komt.

De legering van geel goud wordt verkregen door koper en zilver in ongeveer gelijke delen toe te voegen. Bij acredo kunt u geelgoud 585 (14 karaat), geelgoud 750 (18 karaat) en voor trouwringen bovendien geelgoud 916 (22 karaat) krijgen. Bij acredo Smart is ook geelgoud 375 (9 karaat) verkrijgbaar.

Hoe meer goud er in een legering zit, hoe rijker en intenser de kleurtoon wordt.

pages.metals
Modern Palladium Witgoud

Modern Palladium Witgoud

Modern palladium witgoudWitgoud bestaat in verschillende legeringen. Deze vertonen grote verschillen in kleur en prijs.

Bij acredo gebruiken we alleen het kostbare palladium witgoud om kwaliteitsredenen. Dit zorgt voor een natuurlijke wit-grijze kleur.

Daarentegen heeft mangaanwit goud altijd een licht gelige tint en heeft het de neiging te verkleuren.

Rhodiumplating geeft witgouden juwelen niet alleen extra bescherming, maar laat ze ook glanzen in een nog helderder wit.

Wit goud is bij acredo verkrijgbaar in de fijnheden 585 (14 karaat) en 750 (18 karaat), en bij acredo Smart ook in 375 (9 karaat).

ringsWithDifferentAlloys

Romantisch roségoud

Roségoud ontstaat wanneer een grotere hoeveelheid koper aan de legering wordt toegevoegd.

Juwelen in roségoud hebben een heerlijk romantische uitstraling. De combinatie met witte edele metalen is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Het delicate roségoud is bijzonder flatterend voor de vaak lichtere huidskleur van Europese vrouwen.

Configureer uw juweeldromen in roségoud 585 (14 karaat) of roségoud 750 (18 karaat) of combineer met modern witgoud. Veel plezier ermee.

pages.metals

Inspirerend. Uniek. Duurzaam.

Extravagant roodgoud

Extravagant roodgoud

Rood goud doet denken aan vuur. Het is extravagant en gedurfd.

Net als roségoud komt het bijzonder goed tot zijn recht in combinatie met witte edelmetalen en ondersteunt het deze met opvallende accenten.

Rood goud bevat een bijzonder hoog gehalte aan koper, waardoor het een hoge hardheid heeft.

Bij acredo vindt u rood goud 585 (14 karaat) en rood goud 750 (18 karaat). Bij acredo Smart is ook roodgoud 375 (9 karaat) verkrijgbaar.

acredo Signature

Elegantie met een zekere natuurlijkheid - dit leidende principe van acredo design vertegenwoordigt de acredo Signature legering tot in de perfectie. De edele en warme kleurschakering is zowel discreet als buitengewoon. Net als alle andere acredo legeringen wordt de kleur, die het midden houdt tussen wit- en roségoud met een vleugje beige, gegoten in de eigen fabriek van het bedrijf. Het flatteert vele huidskleuren.

In creatieve ringontwerpen komt acredo Signature bijzonder goed tot zijn recht in combinatie met wit- of grijsgoud. Kijk zelf maar.

pages.metals
Duurzaam palladium

Duurzaam palladium

Palladium is een edelmetaal van de platinagroep. Het symbool van het chemische element is PD. Hij is bekend sedert het begin van de 18e eeuw en wordt vooral aangetroffen in Australië, Noord- en Zuid-Amerika, Rusland en Ethiopië. Palladium wordt op de beurs verhandeld zoals goud of platina.

Palladium is bij acredo verkrijgbaar in twee fijnheden: Palladium 585 heeft een donkergrijze tint. Palladium 950 wordt geclassificeerd als een witte legering.

De zilverachtig glanzende kleur van palladium is duurzaam. Dit maakt palladium tot een echt alternatief voor witgoud.

Platina is pure emotie

Als u eenmaal een platina ring in uw handen hebt gehad, zult u nooit de diepe indruk vergeten die hij maakt. Platina is niet alleen zeldzaam en zuiver, maar ook indrukwekkend zwaar.

Een andere belangrijke eigenschap van platina (PT) is de taaiheid. De sporen van het leven die een sieraad tijdens het dagelijkse gebruik onvermijdelijk oploopt, slijten het materiaal in platina niet weg, maar verschuiven het.

Wij bieden platina aan in de legeringen platina 600, platina 950 en RiverPlatinum. Bij beide legeringen is het risico op allergieën verwaarloosbaar.

pages.metals

Inspirerend. Uniek. Duurzaam.

De zuiverste van alle legeringen - PlatinaGoud

De zuiverste van alle legeringen - PlatinaGoud

PlatinaGoud is de zuiverste legering die momenteel op de wereldmarkt verkrijgbaar is, met een edelmetaalgehalte van 97,3%, waarvan 950 delen platina.

PlatinaGoud (PTAU) heeft een fascinerende textuur en uitstekende materiaaleigenschappen. De Vickers-hardheid voor eenkleurige trouwringen bedraagt 270 HV en voor meerkleurige trouwringen 240 HV. Indien de legering bij het gieten wordt gebruikt, bereikt zij 170 HV.

Het allergiepotentieel kan als uiterst laag worden geclassificeerd vanwege de zuiverheid van platinagoud. Bovendien bevat het geen allergene legeringselementen zoals kobalt.

PlatinumGold wordt gekenmerkt door een mooie witte kleur. Hierdoor glanzen edelstenen en vooral diamanten op een unieke manier.

Bij acredo worden alle trouwringen in platina 950/- uitsluitend gemaakt in de exclusieve platina-goud legering.

Het witste van alle edele metalen - PlatinRiver

De RiverPlatinum-legering, exclusief verkrijgbaar bij acredo, heeft een platinagehalte van 95% en een geelindex van 7,0, waardoor het de witste platina-legering is die er bestaat voor trouwringen.

De edele witte kleur laat edelstenen en vooral diamanten op een unieke manier schitteren. De Vickers-hardheid van RiverPlatinum ligt tussen 210 en 235 HV.

pages.metals
metal
De rhodium plating

De rhodium plating

Rhodium (RH) is een zilverwit, hard metaal dat in 1803 werd ontdekt. Hij komt vooral voor in Zuid-Afrika, Canada en Siberië.

Rhodineren is het aanbrengen van een zeer dunne laag op een juweel. Dit gebeurt in een galvanisch rhodiumbad met behulp van elektriciteit.

Rhodiumplating geeft juwelen een beschermend laagje dat ze iets resistenter maakt. Rhodineren daarentegen voorkomt verkleuring. Het laat de juwelen schitteren.

Bij acredo wordt rhodium gebruikt voor juwelen en trouwringen in witgoud.