Juwelenfabricage

door meesterhand

Liefdevol ontwerp

Bij de acredo-partners ter plaatse en op onze website vindt u diverse modellen juwelen die als basis dienen voor uw heel persoonlijke juwelen.

Deze modellen komen voort uit de gedachten en ervaring van ons ontwerpteam.

"De designtaal van acredo is modern, krachtig en expressief, gekoppeld aan elegantie en een zekere natuurlijkheid." Katharina Heubach

Dit is de filosofie die onze ontwerpers volgen in elk van hun ontwerpen. Wij zijn voortdurend op zoek naar de ideale verhoudingen en harmonieuze vormen.

In nauwe samenwerking met de goudsmeden worden de beste ontwerpen omgezet in de modellen die u later in de winkels zult aantreffen.

pages.aboutJewelryManufacturing
manufacture
In het begin is het vuur

In het begin is het vuur

De productie van uw persoonlijke juwelen begint, zoals de productie van de trouwring, met het gieten van de legering.

Ten eerste, de edele metalen zijn in hun zuiverste vorm. Afhankelijk van de gewenste legering worden deze in speciale mengverhoudingen samengevoegd en bij zeer hoge hitte gesmolten.

Om een eersteklas resultaat te bereiken, vereist dit proces grote vaardigheid en gevoeligheid.

In onze fabriek in Pforzheim, Duitsland, zijn wij gespecialiseerd in het zelf produceren van deze legeringen. Dit onderscheidt ons van vele andere fabrikanten.

Onze eigen gieterij is een van de succesfactoren in de 80-jarige geschiedenis van onze manufactuur, die een van de belangrijkste internationale specialisten is in de productie van trouwringen en juwelen.

Van meestermodel tot lievelingsstuk

Aangezien oorbellen, hangers of halskettingen aan minder stress worden blootgesteld dan trouwringen, is gieten voor deze juwelen een alternatief procédé voor de productie van trouwringen.

Eerst wordt het door u gekozen model in was gegoten. Dit wasgietwerk wordt in een kolf met een investeringsmateriaal geplaatst. De kolf is uitgebrand in een oven. Door de verhitting loopt de was uit en ontstaat een negatieve mal van het sieraad.

Nu kan de legering erin gegoten worden. Voor het welslagen van dit proces is grote knowhow vereist. Aan het eind wordt de belegging verwijderd en wordt de gietboom, waarop zich gewoonlijk verscheidene ringen bevinden, schoongemaakt.

De afzonderlijke ring wordt van de boom gescheiden en door de goudsmeden verder bewerkt.

pages.aboutJewelryManufacturing
jewelry
Zetten - steen zetten

Zetten - steen zetten

Zetten - stenen zettenDe ultieme discipline bij het maken van juwelen is het werk van de juwelenzetter.

Met grote concentratie en een vaste hand zetten zij de unieke diamanten in de zetting van uw keuze. De zetters gebruiken een microscoop voor de precieze plaatsing van de steen en voor het aandrijven van de zetting.

De klassieker in juwelen is de 4- of 6-klauwzetting. De randzetting, die de steen een gesloten omlijsting geeft, maakt een zeer duidelijke indruk. Als hij van wit edelmetaal is, lijkt de steen groter.

Bij acredo, echter, vindt u niet alleen de klassieke afgeronde tandzetting. In onze Cordial collectie hebben de studs de vorm van kleine hartjes voor de romantici onder u.

En als u kiest voor solitaire ringen met een aanzetzitting, bereiken wij de hardheid van trouwringen in de ringrail en hebt u een nog grotere keuze aan tonvormige koppen - ook met 8 lobben.

Een bijzonder genoegen voor onze zetters is het zetten van grote stenen, vaak in combinatie met kleine stenen in de ringrail. Op het moment dat de ringstaaf en de steen samenkomen, komt de ring tot leven.

De magie van diamanten

Bij het zetten van de stenen neemt iedere zetter een grote verantwoordelijkheid op zich voor de waarde die hem is toevertrouwd.

Bij acredo wordt een grote verscheidenheid aan steenvormen gezet: Briljanten, d.w.z. de ronde vorm van diamanten, diamanten harten, de rechthoekige baguettes zowel als de vierkante prinsessen diamanten.

Ongeacht de vorm van de steen, worden alle diamanten na aankomst in de fabriek onderworpen aan een grondige inspectie door onze vriendelijke taxateurs. Zo garanderen wij de uitstekende kwaliteit die u van ons mag verwachten.

Wanneer u het stenen kabinet binnenstapt, ziet u niet alleen de diamanten schitteren, maar ook de ogen van het personeel.

pages.aboutJewelryManufacturing

Inspirerend. Uniek. Duurzaam.

De individuele gravure

De individuele gravure

Bij acredo bieden wij u momenteel een standaardselectie van 10 verschillende rechte en gebogen lettertypes voor uw gravures.

U geeft ons een tekst, de datum of een tekening. Wij gebruiken dan de nieuwste lasertechnologie om deze in uw ringen te graveren. Daartoe wordt elke afzonderlijke ring nauwkeurig in een houder geklemd. Uw gegevens worden door de laser op het materiaal overgebracht.

De gravuremogelijkheden zijn bijna onbeperkt, behalve om redenen van ruimte. Voor verlovingsringen is de datum van ontmoeting of verloving geschikt in combinatie met de naam van de partner, de koosnaam of een gezegde.

De klassiekers zijn: "Ik hou van je", "Je t'aime", "Ware liefde", "Eindeloze liefde", "Verliefd" en "Voor altijd".

Bewerking van het oppervlak

De klassieke solitaire als verlovingsring is niet alleen witgoud, geelgoud of platina. Het heeft ook een glanzend gepolijst oppervlak.

Als u een individueel ontwerp voor het oppervlak wenst, raden wij u een verlovingsring aan die bestaat uit een trouwringband en een voorzetzitting. Hier bent u vrij om te kiezen tussen alle opties en kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor de gehamerde afwerking voor een zeer handgemaakte look.

De oppervlakteafwerking gebeurt in het laatste stadium van de productie. Hier wordt vooral een beroep gedaan op de bekwaamheid van onze polijsters, want het polijstprocédé is uiterst gevoelig en vereist een zeer nauwkeurig oog.

pages.aboutJewelryManufacturing
De kwaliteitscontrole

De kwaliteitscontrole

Net zoals elke afzonderlijke steen door onze specialisten aan een grondige ingangsinspectie wordt onderworpen, vindt in de laatste productiefase een laatste kwaliteitscontrole van het afgewerkte juweel plaats.

Elk detail - hoogte, breedte, verdeling, profiel, oppervlak, steenzetting en gravure - wordt onder de loep genomen.

Uw juweel is tijdens de vervaardiging ervan door vele gekwalificeerde handen gegaan. Uw juwelen worden met veel liefde en knowhow en met veel passie vervaardigd in de egf-fabriek in Pforzheim, Duitsland.