Urban Mining

voor een betere toekomst

Urban Mining

Definitie

Urban mining staat voor duurzame en toekomstbestendige winning van grondstoffen. Steden worden beschouwd als grondstofmijnen.

Waardevolle grondstoffen van verschillende aard liggen daar voor een bepaalde tijd vast. Daarna komen ze echter weer vrij en kunnen ze bruikbaar worden gemaakt. Urban mining houdt zich bezig met het terugwinnen van grondstoffen door de herverwerking van bestaande goederen.

pages.urbanMining
Waardevol

Waardevol

Edelmetaal

Tegenwoordig zitten edelmetalen in miljoenen producten, kostbaarheden en sieraden die niet meer worden gebruikt. Een ton mobiele telefoons bevat bijvoorbeeld 250 mg goud.

Urban mining betekent ze terugbrengen in de materiaalkringloop.

Recycling

Recycling

is onvermijdelijk

Edele metalen zijn niet alleen nodig voor horloges en juwelen, maar ook voor veel technische toepassingen. Maar volgens schattingen kan er nog maar maximaal 100.000 ton worden gedolven.

Er is bijvoorbeeld al 180.000 ton goud gedolven, waarvan ongeveer 90% in omloop is. De situatie is vergelijkbaar met het zeldzamere platina.

positieve

effecten

Het gebruik van secundaire grondstoffen uit de Urban Mining spaart niet alleen de natuurlijke hulpbronnen en stelt zo het levensonderhoud van de huidige en toekomstige generaties veilig. Het vermindert de milieuvervuiling en helpt gevaarlijke arbeidsomstandigheden te voorkomen.

pages.urbanMining
100% gerecycleerd

100% gerecycleerd

Goud

Sinds september 2022 worden acredo ringen gemaakt van 100% gerecycled goud. Dit geldt voor alle goudlegeringen zoals geel, rosé, rood, groen, wit, grijs goud en het beige signature goud. Het gerecyclede goud is afkomstig van urban mining.

Trouwringen Goud

Verlovingsringen Goud

100% gerecycled

Platina

Ook sinds september 2022 worden acredo platina ringen of ringen met platina details gemaakt van 100% gerecycled platina. Net als gerecycled goud, is dit gerecyclede platina afkomstig van urban mining.

Trouwringen Platina

Verlovingsringen Platina

pages.urbanMining