Vervaardiging van trouwringen

De legering

Aan het begin van de creatie van een trouwring staat het gieten van de legering.

De acredo productie werkt met het beste-klasse principe. Daarom worden meer dan 30 edele metalen in eigen huis gelegeerd en gesmolten.

De gieterij is een indrukwekkende plaats waar de afzonderlijke componenten van elke legering onder grote hitte worden gesmolten. Onze gieterijmedewerkers zijn niet alleen gepassioneerd, maar ook innovatief.

Bij acredo strekt het gamma legeringen zich uit van goud tot palladium tot platina. Sinds kort bieden wij u ook het waardevolle PlatinGold aan.

Wij legeren goud in de kleuren geel, wit, grijs, rosé, rood en groen. Wij hebben octrooien op sommige van deze legeringen.

pages.aboutWeddingRingManufacturing
Van de legering tot de ring

Van de legering tot de ring

Blokken worden eerst gegoten uit de zeer hete, vloeibare smelt.

De materiaaldikte van de ingots wordt vervolgens verminderd door verschillende malen te walsen. Tegelijkertijd wordt het materiaal hierdoor compacter en is het perfect voorbereid om later als trouwring te worden gebruikt.

Zodra de uiteindelijke materiaaldikte is bereikt, worden de ringvormpjes met grote kracht uitgestanst. Dit is de meest hoogwaardige methode om trouwringen te maken. Door de volledige ring uit te ponsen, hoeft later niet meer gesoldeerd te worden.
Daarna gaat het samenspel tussen de manuele en mechanische bewerking van de ringen verder.

Wij gebruiken speciale hardingsprocessen om de uitzonderlijke hardheidsgraad van onze ringstaven te bereiken. Deze worden gemeten en gespecificeerd in Vickers (HV).

"De individualiteit en creativiteit van onze klanten inspireert ons elke dag opnieuw in de fabriek. Wij zijn ervan overtuigd dat onze liefde voor het product uiteindelijk voelbaar is wanneer het sieraad wordt gedragen."

De ring krijgt zijn vorm

In de volgende stappen krijgt de ring zijn latere individuele profielvorm en ringmaat.

Draaien kan manueel of op geavanceerde CNC-machines. De gegevens van uw configuratie sturen het versnipperingsproces van het edelmetaal. Dit geeft de ring zijn vorm, breedte en hoogte. De bij dit proces geproduceerde ringsnippers worden gerecycleerd.

Na elke bewerkingsstap wordt de ring zeer zorgvuldig geïnspecteerd met de kritische ogen van onze specialisten.

Als uw ontwerp bijvoorbeeld een voeg bevat, wordt deze met behulp van diamantgereedschap in de ring gefreesd. Dit vereist de hoogste precisie en concentratie.

pages.aboutWeddingRingManufacturing
De stenen zijn gezet

De stenen zijn gezet

Onze juweliers hebben een vaste hand en grote gevoeligheid nodig wanneer zij de diamanten in de zetting zetten.

Bij acredo kunt u kiezen uit veel verschillende soorten zettingen en stenen. Briljant-, princess-, baguette- of hartvormige diamanten - ze moeten allemaal niet alleen stevig vastzitten, maar ook perfect harmoniëren met de zetting van de ring.

Een gewreven steen wordt gezet in een meestal voorgeboorde uitsparing in de ringrail. Het materiaal is rondom gedreven.

In de geslepen zetting wordt de steen vastgehouden door 4 korrels die uit het edelmetaal zijn gesneden. Dit type zetting heeft een rechthoekig uiterlijk en is geschikt voor zowel enkele stenen als diamanten ringen.

Een ander zeer populair type zetting voor diamanten ringen is de kanaalzetting. Hier worden de stenen naast elkaar gezet zonder tussenruimtes, meestal in een voorgefreesd kanaal. Ze worden alleen aan de boven- en onderkant vastgehouden, waardoor een zwevende indruk ontstaat.

Glanzend of mat

Ringen krijgen hun prachtige glans door polijsten. Deze activiteit vereist de grootste behendigheid.

De getrainde ogen van onze geschoolde polijsters zijn veel beter dan welke machine dan ook. Daarom is elk poetsmiddel puur handwerk.

Daarbij moet rekening worden gehouden met bestaande oppervlakken zoals matten.

De textuur van het oppervlak is een sterk designelement.

De klassieke ring is glanzend door zijn gepolijste oppervlak. Visueel terughoudende, meer op design gerichte oppervlakken kunnen worden ontworpen met een matte afwerking in zand of lengterichting.

Met schuin mat, ijsmat en gehamerd zijn oppervlakken met ongewone of sterkere structuren mogelijk.

pages.aboutWeddingRingManufacturing

Inspirerend. Uniek. Duurzaam.

De persoonlijke gravure

De persoonlijke gravure

Graveren maakt elk juweel absoluut uniek. Met de moderne lasertechnologie zijn alle mogelijkheden bij acredo open, van de klassieke variant met naam en datum tot vrije tekeningen.

Wij hebben specialisten voor de uitvoering van uw graveerideeën. Nadat uw ringen in onze manufactuur zijn gemaakt, zetten zij uw ontwerpen om in werkelijkheid.

Elke gravure is precisiewerk. De ring moet exact gepositioneerd zijn voordat de laser zijn werk begint. Concentratie en een zeker instinct zijn hier onontbeerlijk.

De kwaliteitscontrole

Net zoals elke afzonderlijke steen door onze specialisten aan een grondige ingangsinspectie wordt onderworpen, vindt in de laatste productiefase een laatste kwaliteitscontrole van het afgewerkte juweel plaats.

Elk detail - hoogte, breedte, verdeling, profiel, oppervlak, steenzetting en gravure - wordt onder de loep genomen.

Uw juweel is tijdens de vervaardiging ervan door vele gekwalificeerde handen gegaan. Uw juwelen worden met veel liefde en knowhow en met veel passie vervaardigd in de egf-fabriek in Pforzheim, Duitsland.

pages.aboutWeddingRingManufacturing